TOKAT TARIM VE HAYVANCILIK FUARINI KOÇ TEKE YARIŞMASI RENKLENDİRDİ

      4,tarım ve hayvancılık fuarı açılış öncesi Tokat İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından “En İyi Koç Ve Teke Yarışması” Düzenlendi. Sahipleri tarafından tek tek gezdirilen koç ve tekeler protokol ve vatandaşlar tarafından beğeniyle takip edildi.Yrd. Doç. Dr. Emre Şirin, Almus İlçesi Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Veteriner Hekim Selim Yavuz Kepenek Veteriner Hekim Yavuz Selim Kepenek İl Hayvancılık Şube Müdürlüğünden Veteriner Hekim Murat Uğur’dan oluşan Jüri tarafından 15 teke ve 15 koç arasından en iyi koç ve tekeler seçildi.

         Yarışmada; Erol Ay’ın koçu birinci, Şenel Kulaksız’ın koçu ikinci ve Mustafa Polat’ın koçu üçüncü olurken, Ali Vurgun’un tekesi birinci, Mustafa Yürekli’nin tekesi ikinci, Hüseyin Yaman’ın tekesi ise üçüncü oldular. Dereceye giren Koç Ve Teke Sahiplerine ödüllerini 1.ye Cumhuriyet Altını Tokat Valisi Sayın Cevdet Can Tarafından  2.ye yarım altın  Türkiye Damızlık Koyun Ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Veysel Ayhan Tarafından 3. Ye Çeyrek Altın Tokat Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Turan Saldırıcıer Tarafından takdim edildi. Ayrıca Birliğimiz tarafından  Yarışmaya Katılan Tüm Yetiştiricilerimize Katılım Belgesi  ve Birer Adet 50 Kg,lık Yem Hediye Edildi.

YARIŞMA ÖNCESİ TOKAT İLİ DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BAŞKANI TURAN SALDIRICIER YAPTIĞI KONUŞMADA

         Tokat hayvancılığını geliştirmek, üreten ve fırsat verildiğinde yapamayacağımız hiçbir şey yok diyecek yetiştiricilerin önünü açmaya gayret ettiklerini,Bu anlamda bütün yetiştiricilerimiz gönlümüzün birincisidir, inşallah bir dahaki yarışmada daha kapsamlı bir yarışma yapılacaktır.Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkürlerimi sunarım.

TÜDKİYEB GENEL BAŞKANI PROF. DR. VEYSEL AYHAN YAPTIĞI KONUŞMADA

        Türkiye’de 80 ilde 250 bin koyun keçi yetiştiricisinin faaliyet gösterdiğini, Avrupa ülkelerinde yetiştiricilerin yaptıkları üretim sonucu en iyi materyallerini bu tür etkinliklerle kamuoyuna tanıttıklarını ifade ederek, ülkemizde de bu materyalleri en iyi şekilde tanıtıp katkı sağlamanın önemine vurgu yaptı.

          Prof. Dr. Ayhan, Türkiye'nin en büyük ihtiyaçlarından birinin kıl keçisi olduğunu söyleyerek: “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın gayretleriyle Cumhuriyet tarihinde ilk kez 2011 yılında ormanlarımızda keçi otlatılması serbest hale geldi. 60 yıllık yasak ortadan kalktı ve o yasak ortadan kalktıktan sonra şu an 11 milyon kıl keçisi oldu Türkiye'de. Bundan sonra daha da artacak. Yasağın kalkması üretimin yolunu açtı. Belki pazarlamada sorun var ama önümüzdeki yıl Et ve Süt Kurumunca keçi kesimine gidilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri koyun eti alımı yapıyor, keçi eti de değerlendirilince pazarlama sorununun ortadan kalkacağına inanıyorum.

        Türkiye'nin En Büyük İhtiyaçlarından Birinin Kıl Keçisi Olduğunu Söyleyerek: “Sayın Cumhurbaşkanımız Ve Başbakanımızın Gayretleriyle Cumhuriyet tarihinde ilk kez 2011 yılında ormanlarımızda keçi otlatılması serbest hale geldi. 60 yıllık yasak ortadan kalktı ve o yasak ortadan kalktıktan sonra şu an 11 milyon kıl keçisi oldu türkiye'de. bundan sonra daha da artacak" diye konuştu.

4. TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILIŞINDA KONUŞAN KONUŞAN TOKAT VALİSİ CEVDET CAN İSE “

Artık kaynaklarımızı atıl bırakmak istemiyoruz. Atıl bırakılan her şey gelecekten çalmaktır” dedi.

Allah buraya suyu, toprağı vermiş. 200 rakımdan 1200 rakıma kadar üretim yapılabiliyor bu topraklarda. Hayvancılığı geliştirmek için Kazova’da ve Niksar Ovası’nda iki büyük tesis yapılıyor. Bir diğeri de tarımla alakalı “Uluslararası Yaş Sebze ve Meyve Ticaret Merkezi” Biz bu ülkenin toprağını, suyunu, güneşini, rüzgarını, insanını atıl bırakmayacağız. Atıl bırakılan her şey gelecekten çalmaktır.  Kimsenin gelecekten çalmaya hakkı yok. Biz kalkınmak, gelişmek zorundayız.’’diye konuştu.

“EN GÜZEL KOÇ VE TEKE YARIŞMASI” NIN ARDINDAN FUAR AÇILIŞ KONUŞAN TÜDKİYEB GENEL BAŞKANI PROF. DR. VEYSEL AYHAN

       Küçükbaş hayvancılığın en önemli sorunlarından birinin örgütlenme olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ayhan, 2006 yılından bu yana Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliklerinin ve Merkez Birliğinin kurulmasıyla bu sorunun ortadan kaldırıldığını ifade ederek, küçükbaş hayvancılığa büyük destekler verildiğini ve 1 milyon civarında hayvanda ıslah faaliyetlerinin yürütüldüğüne dikkat çekti. Tokat Birliğin Karadeniz bölgesi içinde en fazla küçükbaş hayvan varlığına sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Ayhan,  Vali Cevdet Can’ın hayvancılığa büyük destek verdiğini söyleyerek kendisine teşekkür etti.

                        Yarışma Sonrası Fuar Stand Açılışımızı Gerçekleştirdik. Standımızda Tokat İline Ait Olan Karayaka Koyunu ,Karagül Koyunu Kıl Keçisi Ve Akkaraman Koyunu Irkları Tanıtıldı Ve Kıl Keçisi Peyniri İkram Edildi. Ziyaretçi Ve Katılımcılara  Kurumumuzun İl Genelindeki Faaliyet Ve Çalışmaları Hakkında Bilgiler Verdik. Standımızı Ziyaret Eden,Tokat Valisi Cevdet Can, Milletvekilli Sayın Prof Dr Celil Göçer ,e , Milletvekilli Sayın Prof Dr.Çoşkun Çakır,a Milletvekilli Sayın Kadim Durmaz.a Tokat Belediye Başkanı Sayın Av. Eyüb Eroğlu,na Turhal Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Bekler,e Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı prof.dr .Veysel Ayhan, Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çakır ve Ethem Doğan, Ordu İli DKKYB Başkanı Mustafa Koçkaya, Yozgat İli DKKYB Başkanı Nevzat Yıldırım, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap, Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Yaşar Karadağ,Serbest mali müşavir Gürsel Somuncu, Tokat TSO Meclis Başkanı Ali Özer ve birçok daire ve kurum amirlerimize,Ayrıca Yoğun İlgi Gösteren tokat halkına ve diğer illerden gelen misafirlere teşekkürlerimizi sunarız.